bootstrap button

Eerbetoon Renaat Meersman

november - december 2017 in WZC en  Domein Kloosterhof Wakken

Kunstenaars brengen eerbetoon aan Renaat Meersman

november - december 2017

Gedurende de hele maand november en december 2017 stellen 5 kunstenaars hun werk tentoon in het WZC en in het Domein Kloosterhof te Wakken.
De tentoonstelling is een hulde die zij brengen aan Renaat Meersman, de Wakkense schilder die op 23 maart 2017 overleed. Geert Verstaen, Paul Vanhee, Janneke Lutin en Mag Vermeiren exposeren elk enkele van hun recentste werken. Zij waren vrienden-kunstenaars van Renaat waarmee zij verschillende keren samen exposeerden.

Renaat Meersman

SCHILDERKUNST

Werd geboren in Kortrijk, huwde met Els Desmet van Wakken
Hoofdthema in zijn werk is de vragende mens; het onzekere, twijfelende individu dat in de verwarring van de hedendaagse tijd op zoek is naar een houvast. Weg van verblinding en vertwijfeling, op zoek naar zekerheid en veiligheid. Ligt de waarheid bij anderen, of vindt hij ze bij zichzelf?
In de loop der jaren heeft Renaat Meersman een eigen wereld gecreĆ«erd met zijn kleurrijke geabstraheerde figuren. Een eigen universum, vaak een bonte verzameling mensen al of niet in conversatie met elkaar. 

Paul Vanhee

SCHILDERKUNST

Als eerbetoon aan zijn vriend Renaat wilde Paul Vanhee deel uit maken van de groep.
Typerend aan de werken van Paul is de fascinatie van brutale strepen en kleuren, een verrassing, soms hoekig, soms vloeiend, soms figuratief, soms abstract, maar toch precies, gedetailleerd, genuanceerd en toch eenvoudig. Zijn eigen gemoedstoestand, vertaald in een schakering van zachte of felle kleuren, geven aan zijn doeken wat hij wil of niet wil vertellen. 

Geert Verstaen

SCHILDERKUNST

Geert Verstaen, geboren en getogen Tieltenaar.
Zelfstandig als grafisch vormgever en productie verantwoordelijke voor kunstboeken en catalogi voor musea in binnen- en buitenland Vanaf 2000 startte hij zijn creatieve activiteit weer op met een opleiding schilderkunst aan de Tieltse Academie (samen met Renaat). Het gaat in de eerste plaats NIET om wat je ziet op het doek, maar wel om wat je VOELT bij het bekijken van het schilderij.

Janneke Lutin

KERAMIEK

Opleiding in de stedelijke kunstacademie te Tielt, van 1988 tot 1995, onder leiding van de heer Geert Roygens.
Er wordt gekneed en gesmeed om een harmonie te bekomen. Het metaal omkapselt, omarmt, beschermt of draagt het kleiwerk. Ook de confrontatie met een wereld waar niet alles peis en vree is uit zich in de werken. Het eindresultaat bij naked-raku wordt gedeeltelijk bepaald door factoren van buitenaf.

MAG

BRONS & KERAMIEK

Opleiding in Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Deinze en Koninklijke Academie Beeldende Kunsten in Gent. Haar thema is de mens, niet als held van de schepping, maar naakt, teer en teder, kwetsbaar maar ook weerbaar. Het speelse en het samen horen, empathie tegen vervreemden en haat, sporen gekerfd door leven en liefhebben. MAG streeft ernaar dat haar beelden leesbaar zijn en inspireren.